Izvor: Happy BSC
25.01.2022 u 18:02
0

U „TELEMASTERU“ NA TV HAPPY DOKTOR UPOZORAVA: Povećan broj preloma kod starijih osoba!

Period snega i leda podrazumeva mnogo posla na ortopedijama. Prelomi i povrede su svakodnevna pojava, pogotovo kod starijih.

Tim povodom, doktor Želimir Jovanović, Institut za ortopediju na Banjici, gost „Telemastera“ rekao je:

-Mi smo prebukirani u ovo vreme. Zimi je povećan broj povreda.Pojačan je pritisak na nas.  Kod nas na Banjici i ne primetimo povećanje jer stalno ima ogroman broj primljenih pacijenata. Starije osobe najviše dožive prelom kuka, ramena, ručnog i skočnog zgloba…Banjica je pogođena pandemijom kao i svi. Prva dva talasa smo lečili smo kovid pacijente. Sada smo preopterećeni traumatizovanim pacijentima. Snalazimo se kako moramo, kako svima tako i nama. 

Povrede ligamenata 

-Povreda ligamenata su ozbiljne koliko i koštane. Pacijenti bi trebalo da se leče po protokolu, a pacijenti čim osete da su malo bolje, odmah se aktiviraju. Trebalo bi da slušaju savete lekara. 

Savet

-Trebalo bi nositi adekvatnu obuću za ove prilike. Obavezno se čuvati od padova, i ne izlaziti iz kuće bez preke potrebe. Jedan pad može biti ozbiljan, a može biti i bezazlen.Ako ste u mogućnosti da ustanete, znači da ništa nije ozbiljno. 

Liste čekanja za ugradnju kuka

-Liste čekanja su bolne teme. Nije jednostavno govoriti o njima. Radimo maksimalno koliko možemo, a liste čekanja su sve veće.  Liste čekanja ne smanjujemo sada jer su nam kapaciteti popunjeni pacijentima koju boluju od tumora koštano zglobnog sistema.  Ljudi bi trebalo na vreme da se jave jer je posle problem  da čekaju po godinu, dve. 

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/user/tvhappyserbia

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter