Izvor: 24sedam.rs
07.02.2024 u 14:16
0

ZAŠTO GENERACIJA Z IDE U 21H NA SPAVANJE: Tajna je u …

Više od polovine će prednost dati spavanju u odnosu na pranje zuba

Pripadnici generacije Z sve više praktikuju ranije odlaske na spavanje, s ciljem da imaju devet sati sna. Tako se bar Joyface u East Villageu u New Yorku pridružio se ovom trendu, organizujući novogodišnje odbrojavanje u 20 sati kako bi omogućili onima koji piju da se smeste u krevet do 23 sata.

TALOG OD KAFE ČUVAJTE: Upotrebite ga za čišćenje, teranje insekata i još korisnih namena

Analiza korisnika pametnih kreveta Sleep Number pokazala je da ljudi u dobi od 18 do 34 godine odlaze na spavanje u proseku najkasnije do 22:06 tokom januara ove godine. Dženzijevi, kako ih nazivaju, svedoče o direktnoj vezi između sna i zdravlja.

Razgovori s pripadnicima ove generacije otkrivaju pozitivna iskustva. Emma Kraft (19) i Madelyn Sugg (25) ranije su usvojile nove noćne rutine koje su imale pozitivan uticaj na njihov život. Kraft, inače studentkinja na Kalifornijskom univerzitetu Berkeley, ističe da je postalo prihvatljivo i normalno ranije ići na spavanje. Svoje prijatelje obavestila je o novoj rutini, a oni su takođe zainteresovani za isprobavanje ovog trenda.

Čak i dok je spavala u pretrpanom domu sestrinstva sa 65 drugih žena na svojoj drugoj godini, pazila je da se naspava.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter