Izvor: Happy BSC Portal/Magazin.novosti.rs
02.01.2024 u 07:37
0

PIJETE KAFU SVAKO JUTRO: Dodajte ova dva začina i ubrzajte metabolizam

Kafa je omiljeni napitak u kojem uživaju ljudi širom sveta zbog svog bogatog ukusa i kofeinskog dejstva.

Ispostavilo se da dodavanje određenih začina vašoj kafi ne samo da može poboljšati njen ukus, već i potencijalno ubrzati vaš metabolizam.

Cimet

Cimet, poznat po svom toplom i slatkom ukusu, svestrani je začin koji se našao u mnogim šoljicama za kafu širom sveta. Njegove aromatične i blago začinske note mogu podići ukus vašeg jutarnjeg napitka. Osim svoje kulinarske privlačnosti, veruje se i da cimet ima potencijalnu vezu s bržim metabolizmom.

– Studije su pokazale da je cimet koristan za povećanje osetljivosti na insulin i poboljšanje nivoa šećera i holesterola u krvi, koji su ključni za gubitak težine i celokupno zdravlje – dodaje.

– Cimet može pomoći u povećanju metabolizma kroz nekoliko mehanizama. Može poboljšati osetljivost na insulin, omogućavajući telu da efikasnije reguliše nivo šećera u krvi. Ovo, zauzvrat, može smanjiti verovatnoću skladištenja masti i promovirati korišćenje glukoze za energiju. Dodatno, cimet može imati termogeni učinak, što znači da može malo povećati vašu brzinu metabolizma povećavajući proizvodnju topline u telu nakon konzumiranja – dodaje.

MAGIČNI KAKAO NAPITAK: Čuda čini našem organizmu

Kurkuma

Kurkuma, sa svojim zemljanim i blago paprenim okusom, je začin koji je stekao popularnost zbog svog jedinstvenog ukusa i potencijalnih zdravstvenih prednosti. Iako nije tradicionalni pratilac kafe, neki pojedinci su počeli da ubacuju kurkumu u svoju kafu, stvarajući ukus.

Kurkuma sadrži aktivno jedinjenje zvano kurkumin, koje je predmet istraživanja zbog svoje potencijalne uloge u jačanju metabolizma, a Berger to dodaje rekavši: „Kurkuma sadrži ključno jedinjenje, kurkumin, koji je povezan sa poboljšanim obimom struka, telesnom masom“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter