Izvor: republika
02.09.2021 u 13:34
0

„Balkanizacija Britanije“- PAPRIKA SOMBORKA STIGLA DO LONDONA

Erik Gordi profesor sociologije, poltike i kulture  na Univerzitetskom koledžu u Londonu, ekspert za jugoističnu Evropu, i čovek koji odlično zna naš jezik na svom Tviter nalogu objavio je veoma zanimljivu fotografiju pod nazivom „Balkanizacija Britanije“, a društvena mreža se usijala zbog toga.

PROČITAJTE JOŠDa li ste čuli za vodu od ananasa? Počnite da je pijete što pre!

Naime, Gordi je u jednoj radnji u Londonu uslikao žute paprike čuvene „Somborke“ koje se prodaju u Velikoj Britaniji. Cena za kilogram sitinica 1,99 funti, što pretvoreno u naš novac iznosti 275 dinara. Cena iste paprike kod nas za kilogram je 150 dinara.

Na pitanje jednog od tviteraša da li je iz uvoza ili je iz Britanije, Gordi je odgovorio da ne znam, ali je dao objašnjenje da ta radnja u kojoj je uslikao parike ima stvari iz Turske, a nekad i sa Kipra.

Sombroka u Londonu pokazuje upravo koliko je svet globalizovan i da svaka roba, nebitno odkale potiče može da pronađe svog kupca, pa tako i Somborka, koja jeste papreno skupa u Britaniji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter