Izvor:
31.10.2017 u 02:02
0

BLAGODETI GROŽĐA: Seme ovog voća ima višestruku namenu u službi zdravlja! (foto)

Mnogi ljudi prave veliku grešku, jer prilikom konzumiranja grožđa odbacuju njegov najzdraviji deo.

Male koštice koje se nalaze u zrnu grožđa imaju često neprijatan ukus, pa izbegavamo da ih konzumiramo. Time pravimo veliku grešku.

Mnoge farmaceutske kompanije su prepoznale blagodeti ovog semena i koriste ga u sve više proizvoda. Preporučije se njihova konzumacija jer pored njihovog oporog ukusa one mogu da snabdeju telo zdravim sastojcima. Svima vama koji ste navikli da izbegavate ovo semepreporučujemo da prestanete, a ovo su razlozi za to.

1. Seme grožđa je bogato antioksidantima

Oni pružaju veliku zaštitu vašem organizmu od slobodnih radikala i sadrže veliku količinu vitamina C i betakarotena.

2. Pomažu u čišćenju krvnih sudova

Sastojci iz ovog semena mogu da čiste krvne sudove od štetnog sadržaja koji se zafdržavaju od lekova i drugih supstanci. Upravo zbog toga, preporučuju se ljudima koji su izloženi riziku od bolesti srca jer stimulišu cirkulaciju i sprečavaju stvaranje ugrušaka.

3. Sprečava kancer

Zbog obilja antioksidanata, ne čudi što se ovo seme preporučuje u borbi protiv raka dojke, kože i prostate. Ona sprečavaju ostećenje ćelija koje povećava rizik od razvoja ove bolesti.

4. Smanjuje štetni uticaj duvana

Pasivni i aktivni pušači konzumiranjem ovog semena smanjuju štetan uticaj otrova koji se nalaze u cigaretama. Zahvaljujući sposobnosti da čiste krvne sudove, mnoge štetne materije ovo seme uspešno eliminiše iz organizma.

5. Deluje antibakterijski i protiv upala

Sastojci iz ovog semena mogu da spreče razvoj mikroba i neke vrste upala. Smanjuju simptome artritisa i dermatitisa, sinusitis i infekcije urinarnog trakta.

6. Sprečavaju prerano starenje

Zbog antioksidanata koje sadrži, ovo seme sprečava prerano starenje ćelija kože, organa, kao i tkiva i ćelija. Ako redovno konzumirate grožđe, vaše telo će biti podmlađeno i bez bora.

7. Štiti pluća

Antibakterijsko i antiinflamatorno dejstvo, pomaže u borbi protiv alergija, jača i štiti pluća sprečavajući razvoj infekcija koje mogu da utiču na njihov rad. Pošto jačaju imunitet, smanjuju rizik od prehlade, gripa i drugih bolesti vezanih za respiratorni sistem.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter