Izvor:
18.05.2017 u 12:42
0

BUDUĆE MAME, SPREMITE SE: Ove četiri stvari morate znati pre porođaja!

Rođenje deteta je čarobno iskustvo u životu svake žene. Kada postane majka, žena se susretne sa posve novim emocijama i ogromnom ljubavlju koja ne može da se uporedi ni sa jednom drugom. Međutim, isto tako je dolazak bebe i velika promena, ne samo za majku, već i za celu porodicu. Jave se novi strahovi, brige, nesigurnosti… Naročito treba imati u vidu da je period nakon porođaja za svaku ženu veoma delikatan, a često i traumatičan, što i nije iznenađujuće kada se uzmu u obzir sve promene koje porođaj donosi.

Da bismo vam olakšali i omogućili da što više uživate u vremenu sa svojom bebom, predstavljamo vam 4 najvažnije stvari koje treba da imate na umu kada postanete mama!

1. Fizički će vam biti veoma naporno!

Ukoliko ste se porodile prirodnim putem, moguće je da opravak bude relativno brz, ali ukoliko je vaš porođaj bio putem carskog reza – trebaće vam sigurno nešto duže vremena da se osećate bolje. Naravno, svoj ritam sna ćete u potpunosti prilagoditi bebi, što posebno iscrpljuje. Ipak, najbolje je da dozvolite svom telu da se oporavlja u svom ritmu, a vi se potrudite, kad god je to moguće, da izađete barem mao na svež vazduh.

2. Kakva treba da vam bude ishrana

Iako su mnoge majke zabrinute zbog viška kilograma koje su dobile tokom trudnoće, to zapravo olakšava vaš oporavak nakon porođaja. Ishrana treba da bude uravnotežena, bogata proteinima, voćem, povrćem, mlečnim proizvodima.

3. Spremite se – biće emotivno

Majke novorođenčadi su često sklone anksioznosti, melanholičnim stanjima, promenama raspoloženja, što je sasvim normalno i poznato kao postporođajni sindrom, koji vremenom jenjava.

4. Ne libite se da prihvatite pomoć

S obzirom da je briga o bebi celodnevna i svakodnevna, sasvim je u redu da vam neko pomogne u kućnim poslovima.

Da biste bile dobre mame vašim bebama, vodite računa o sebi, o svom duhu i telu, a mi se nadamo da će vam ovi saveti pomoći u tome.

Izvor: mogujatosama.rs
Foto: YouTube Printscreen/Tim Brummel

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter