Izvor: magazin novosti
05.09.2021 u 21:44
0

I JOGURT MOŽE POSLUŽITI KAO DIJETA: Evo i kako!

Zato nije ni čudo što ga često preporučuju za mršavljenje, a za dnevni jelovnik od 1200 kalorija možete ga uvrstiti u svaki obrok. Na primer, za doručak i ručak po jedan jogurt (2 dcl) i 100 grama skuvanih integralnih žitarica po izboru, uz jednu porciju voća. Večeru obavezno pojedite pre 18h, a možete da kombinujete oko 150 gr što „mršavijih“ proteina (riba, piletina ili ćuretina), uz 300 gr povrća sa vrlo malo masnoće.

PROČITAJTE JOŠ: TRADICIONALNI ČIZKEJK SA VOĆEM: Postaće vam omiljena poslastica!

Nutricionisti su oprezni kad je u pitanju jogurt sa niskim sadržajem masti. Jedni tvrde da će samo tako dobro delovati u dijeti, jer bi punomasni mogao da podstakne jače lučenje kortizola. On, zauzvrat, pojačava glad, a može i da podigne nivo anksioznosti.

Ipak, kad gledate sastav, pazite da u jogurtu ne bude dodato dosta šećera čime proizvođači poboljšavaju ukus ako ga prave od obranog mleka.

PROČITAJTE JOŠ: OVO JE PRAVA VITAMINSKA BOMBA SA MEDOM: Jača imunitet i štiti zdravlje!

Svi se slažu da ovakva dodatna količina kalcijuma može da pomogne u topljenju masnih naslaga, ali o ovoj dijeti prvo porazgovarajte sa svojim lekarem. Pratite kako organizam reaguje i svakako pojačajte fizičku aktivnost, barem na polusatnu šetnju svakog dana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter