Izvor: zenskimagazin.rs
14.08.2022 u 20:05
0

MINI KOLAČI SA JABUKAMA: Idealna voćna poslastica!

Ono što većini ljudi privuče pažnju na policama lokalnih pekara su svakako mini kolači sa različitim voćem.

Tako slasni i neodoljivi, jednostavno moraju da se nađu u svakoj priči. Ali, da li ste nekad probali da ih sami napravite? Ako je odgovor „ne“, razlog je verovatno taj što smatrate da je za njih potrebno dosta veštine i vremena. Ali, istina je sasvim suprotna. Otkrivamo vam danas jednostavan trik za pravljenje mini kolača sa jabukama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Torta Lubenica – zanimljiva, kreativna, inspirativna i naravno – ukusna!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

POTREBNO – za 6 mini kolača:

  • testo za pitu – dva lista
  • 3 jabuke, oguljene, bez koštica i presečene na pola
  • ½ polja svetlo smeđeg šećera
  • 3 kašike brašna
  • 1 i po kašičica mlevenog cimeta
  • prstohvat soli
  • 2 kašike putera

PRIPREMA:

Zagrejati rernu do 250 stepeni. Staviti poklopce od 6 tegli na pleh za pečenje obložen papirom. Na brašnjavoj površini položiti testo za pitu. Staviti poklopac na testo i nožem okružiti oko njega. Ponoviti isto šest puta. Dobijene krugove od testa utisnuti u poklopce. Višak sa ivica ukloniti nožem. Dno testa probušiti viljuškom na nekoliko mesta. Staviti tako dobijene krugove na poklopcima u zamrzivač na 20 minuta.

Dok se testo hladi, svaku polovinu jabuke tanko iseći. Držati polovinu jabuke celom šakom kako bi svi isečeni novonastali parčići bili jedan uz drugi nakon sečenja i kao takvi prebačeni na testo. S druge strane u manjoj posudi pomešati smeđi šećer, brašno, cimet i so. Nakon toga izvaditi krugove od testa iz zamrzivača i na svaki staviti isečene jabuke, pa preliti mešavinom sa šećerom i dodati kašičicu putera. Peći u rerni oko 25 minuta. Obavezno ohladiti najmanje 5 minuta pre služenja.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter