Izvor: stil.kurir.rs
24.06.2021 u 12:01
0

NAJBOLJA METODA DA VASPITATE DETE! Biće jaka i stabilna ličnost!

Vaspitavanje dece može biti težak zadatak za roditelje.

VAŽNO

PREMIJERKA BRNABIĆ ZA HAPPY TV: Evropska Unija nije očekivala da će Srbija ovoliko da napreduje!

POSLANICA BUNDESTAGA: Nemačka se sprema ZA RAT sa Rusijom!

BAKIR OPET GURA „PRST U OKO“: Srbija nema pravo da vlada nad Kosovom!

HRVATI POKUŠAVAJU DA SAKRIJU USTAŠLUK! Negiraju činjenicu da su partizani bili Srbi!

PREDSEDNIK KOMITETA RUSKE DUME: Crna Gora Rezolucijom o Srebrenici rizikuje UNUTARSRPSKI RASKOL!

Vama kao roditelju je sigurno stalo do toga da vaše dete izraste u stabilnu ličnost.

Dečiji psiholog Katarina Burmistrova objašnjava da je danas teško odrediti šta se smatra vaspitanim detetom u Rusiji.

– U većini slučajeva u tu grupu dece spadaju ona koja razlikuju dobro od zla i imaju neke svoje principe kada je reč o normama ponašanja. I naravno deca koja već u ranom dobu jasno pokazuju kako žele da se realizuju.

U Rusiji se tokom godina umnogome promenio način na koji roditelji vaspitavaju svoju decu. Više nisu na snazi represivne metode vaspitanja, a na prvom mestu se neguju porodične vrednosti, dok su očevi i te kako uključeni u sve što je vezano za odrastanje njihove dece.

Dečiji klinički psiholog Elena Morozova dodaje da je dobro vaspitano dete ono koje vlada etikom ponašanja.

PROČITAJTE JOŠ

ZBOG INCIDENTA SA RAZARAČEM! Rusija stavlja Veliku Britaniju na spisak neprijateljskih država!

NEZGODA NA SETU: Povređen glumac Harison Ford!

„MNOGO SAM BOLJI IZBOR!“: Glumica upletena u žestok skandal koji trese Holivud, spomenuta i legendarna Meril Strip!

– Lepo vaspitano dete je ono koje se seća šta su mu rekli roditelji i učitelji, kako treba da se ponaša. Vaspitano dete svu teoriju treba da primeni i u praksi. Ono je svesno da stariji ljudi zahtevaju poseban pristup, da je trudnoj ženi potrebna posebna pažnja i tome slično – ističe ona.

Ako želite da vaše dete odraste u stabilnu i srećnu ličnost, postoje neke stvari koje treba da radite od samog detinjstva. Na prvom mestu, kao roditelji treba da se potrudite da maksimalno budete uključeni u odrastanje deteta. Ne bi bilo dobro ako biste se postavili tako da samo jedan roditelj vodi brigu o deci, a drugi da zarađuje za porodicu. Oboje treba da date doprinos svojoj porodici.

Učite dete pravim vrednostima i zajedno negujte te vrednosti. Ne treba detetu da konstantno uvodite ograničenja, dopustite mu da u skladu sa svojim godinama donosi odluke. U slučaju da smatrate da postoji neki problem koji ne možete sami da rešite, nemojte se ustručavati da se posavetujete sa dečijim psihologom. Odlazak kod psihologa odavno više nije tabu tema ili bar ne bi trebalo da bude.

Stručnjaci ističu da u vaspitavanju deteta primarnu ulogu igra porodica, a da psiholog treba da dopuni tu ulogu.

Dečiji psiholog je ustvari konsultant. Roditelji se često obraćaju kad se pojave poteškoće i kad im treba stručna pomoć. Kao što je doktor zdravstveni savetnik, tako je dečiji psiholog savetnik za odnose sa decom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter