Izvor:
08.06.2018 u 16:54
0

NAJZDRAVIJE VOĆE NA SVETU: Jača srce, olakšava porođaj i otklanja umor!

Sadrže brojne organski važne stvari, kao što su vitamini B6, selen, vlakna, magnezijum, bakar, kalijum i mangan…

Za urme tvrde da je najzdravije voće na planeti, njena cena je pristupačna za svačiji džep i što pre treba iskoristiti sve blagodeti koje nam pruža.

One su važan deo ishrane u arapskim zemljama, a glavne zemlje koje uzgajaju i prodaju urme su Egipat, Saudijska Arabija, Irak, Iran, Pakistan, U.A.E., Alžir, Libija, Tunis, SAD, i male količine u Španiji, Meksiku, Jemenu i Palestini.

Ako ste se nekada zapitali zašto se baš urmama prekida post, ovo je odgovor.

Zanimljivo je da doktori "sa zapada" savetuju pacijentima koji leče postom da post prekidaju prirodnim šećerom iz voća i vodom. I pošto znamo da urme sadrže veliki procenat šećera koji se lako apsorbuje, onda nam je jasno da su urme i voda najbolja hrana za one koji poste.

Konzumiranje urmi prilikom prekidanja posta je učinkovito kad je u pitanju slabost i umor, koje nastaju usled nakupljanja štetnih stvari i teških metala u ćelijama organizma.

Urme sadrže brojne organski važne stvari, kao što su vitamini B6, selen, vlakna, magnezijum, bakar, kalijum i mangan…

Kurir-stil.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter