Izvor: informer
03.12.2021 u 17:07
0

OVA NAMIRNICA SNIŽAVA HOLESTEROL! Osim toga, čuva srce!

Orašasti plodovi pomažu u poboljšanju nivoa holesterola, što može popraviti celokupno zdravlje. A prema novoj studiji, pekan orasi imaju sposobnost poboljšanja ukupnog holesterola, LDL holesterola i triglicerida, posebno kod ljudi s većim rizikom od kardiovaskularnih bolesti.

Studija je trajala osam nedelja, a u njoj su učestvovale 52 osobe, podeljene u tri grupe. Prva grupa hranila se uobičajeno, a uz to su unosili 470 kalorija pekan orasima. Druga grupa jela je i više pekan oraha kako bi nadomestili uobičajeni unos kalorija, dok je treća delovala kao kontrolna grupa  i nisu uopšte konzumirali pekan orahe.

Nakon dva meseca i prva i druga grupa zabeležile su smanjenje holesterola lipoproteina ne-visoke gustine, triglicerida i holesterola lipoproteina niske gustine („lošeg“ holesterola).

Najmanje smanjenje holesterola može uticati na rizik od koronarne bolesti srca.

Zdravstvene prednosti pekan oraha

Dokazano je da orašasti plodovi uopšteno imaju brojne zdravstvene prednosti zbog zdravih masti, aminokiselina, vitamina E, kalijuma i visokog sadržaja vlakana, što bi moglo biti moguće objašnjenje za nalaze ovog istraživanja.

Iako još treba učiti o pekan orasima i njihovom efektu na holesterol i zdravlje srca, znamo da oni mogu biti glavni deo zdrave ishrane koja poboljšava holesterol.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter