Izvor: Kurir
17.07.2021 u 09:18
0

OVA VOĆKA JE BEZ SUMNJE NAJKORISNIJA: Čudnovata, a bogata vitaminima i mineralima!

Orasi su bogat izvor omega-3 masnih kiselina, koje snižavaju nivo lošeg i povećavaju nivo dobrog  holesterola u krvi. Kao krajnji rezultat, redovno konzumiranje oraha može da vas zaštititi od kardiovaskularnih oboljenja, moždanog udara, koronarne arterijske bolesti i potencijalnih opasnosti koje se odnose na srce.

VAŽNO:

VUČIĆ UPUTIO SAUČEŠĆE BELGIJI, HOLANDIJI I LUKSENBURGU ZBOG POSLEDICA PRIRODNE KATASTROFE

NOVI KORONA PRESEK: Ponovo raste broj novozaraženih!

EVAKUISAN RTS: Dobili dojavu o bombi, MUP pretražuje zgradu!

U „VIKEND JUTRU“ OVE SUBOTE: Sve o zlostavljanju starice u domu? Kako je moguća veridba profesora i učenice? Ali i ispovest roditelja iz Aleksinca koji čekaju pravdu!

Sve blagodeti oraha

Pored zaštite srca, orasi, sa svojim sadržajem omega-3 masnih kiselina, imaju moć da spreče upalna oboljenja, kao što su astma, psorijaza, ekcemi i reumatski artritis. U poređenju sa ostalim koštunjavim voćem, smatra se najzdravijim, pre svega zbog velikog sadržaja omega 3 masnih kiselina, ali i zbog duplo većeg sadržaja antioksidansa.

Ovo voće je toliko bogato antioksidantima da pomaže organizmu da se bori protiv protiv slobodnih radikala koji oštećuju ćelije i uzrokuju mnoge bolesti, pokazalo je istraživanje Univerziteta u Pensilvaniji.

Studija je pokazala da je samo sedam oraha dnevno dovoljno da se spreči razvoj srčanih bolesti. Ako govorimo o zdravim namirnicama za srce, orasi su na vrhu liste.

PROČITAJTE JOŠ:

METEOROLOG NAJAVIO: Evo kada nas očekuje još padavina

SELAKOVIĆ PORUČIO IZ BEČA: Ne vidim bolji način od dijaloga

SUDAR VOZA I AUTOMOBILA KOD LOZNICE: Povređena žena!

EKSKLUZIVNO U „IZA BRAVE“ Ispovest optuženog za ubistvo jedanaest taksista! SUBOTA 21.50 (VIDEO)

Таkоđе, оrаѕі ѕаdržе mоćnі аntіоkѕіdаnѕ mеlаtоnіn, kојі оmоgućаvа umіruјućі ѕаn.

Stoga, nije iznenađujuće da su istraživanja pokazala da redovno konzumiranje oraha može smanjiti i šanse za razvoj dijabetesa tip 2.

Sigurno nije slučajnost da orah izgleda kao mozak, a bore i nabori jezgra liče na moždanu koru. Naučno je dokazano da orah zaista pomaže u razvoju funkcija mozga.

Sa naučne tačke gledišta, plodovi oraha bogati su omega-3 masnim kiselinama koje su neophodne za zdravo funksionisanje mozga. Prema tome, nema dileme u priči da orah povoljno deluje na najbitniji organ ljudskog organizma koji čini da budemo to što jesmo i 24 časa dnevno upravlja našim telom i umom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter