Izvor: kurir
13.10.2021 u 09:19
0

Paradajz čorba iz rerne: Brzo i ukusno

Paradajz čorba je nešto što mnogi ljudi vole, ali ima i onih koji smatraju da je ona pomalo dosadna.

Međutim, ako se ne držimo gotove varijante iz kesice ili konzerve, postoji jedan trik koji će osigurati odličan ukus. Iako je sezona paradajza već na izmaku, možete dobiti ukusne rezultate ukoliko paradajz pre kuvanja zapečete sa crnim i belim lukom. Predlog za serviranje ove čorbe je uz sendvič sa topljenim sirom.

PROČITAJTE JOŠ: ČIZKEJK SA PUTEROM OD KIKIRIKIJA: Uživaćete u svakom zalogaju!

Sastojci:

  • 800g paradajza, isečenog na polovine
  • 1 crni luk
  • 1 glavica belog luka, sa isečenim vrhom tako da se vide čenovi
  • 60ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 700ml pilećeg ili bujona od povrća
  • 1 lovorov list
  • 2 grančice sveže majčine dušice
  • 40g svežeg iseckanog bosiljka
  • 45g izmrvljenog kozjeg sira
  • So i sveže mleveni crni biber

PROČITAJTE JOŠ: PITA SA ORASIMA: Recept za sva vremena!

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni. Stavite papir za pečenje na pleh.

Poređajte seckani paradajz, crni i beli luk na papir za pečenje i prelijte sve maslinovim uljem. Posolite i pobiberite.

Pecite dok paradajz ne napukne, crni luk ne omekša, odnosno beli luk se ne karamelizuje, ili oko 35 do 40 minuta.

Prebacite paradajz i crni luk u veliku šerpu, a čenove belog luka istisnite iz ljuske u mešavinu. Sipajte bujon, lovorov list i majčinu dušicu i pustite da se krčka na vatri srednje jačine. Krčkajte oko 20 do 25 minuta, dok smesa ne dobije intenzivniji ukus.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

TWITTER:

Vesti

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Sport

Najnovije vesti iz domaćeg i stranog sporta možete čitati od sad i na zvaničnom Twitter nalogu Happy BSC portala.

ZA JUTARNJI:

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/channel/UCh1-xopKMTD73yhkDkur3Rw

ZA OSTALE EMISIJE:

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/user/tvhappyserbia

Sipajte smesu u blender ili uzmite štapni mikser i izblendajte dok ne dobijete glatku teksturu.

Sipajte u tanjire, pa pospite izmrvljenim kozjim sirom i dekorišite bosiljkom.

Prijatno!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter