Izvor:
18.06.2017 u 03:31
0

REŠENA MISTERIJA: Da li postoji razlika između DEBELA SAM I IMAM KRUPNE KOSTI?

Iako će mnoge gojazne osobe reći da nisu debele, već da samo imaju teške kosti, rešili smo da napokon rešimo ovu misteriju i provermo koliko istine ima u takvim tvrdnjama.

– Nisam debeo/la, samo imam teške kosti i ne treba mi dijeta – u pitanju je klasičan izgovor mnogih osoba za svoju težinu ali čini se da u stvarnosti nema mnogo istine koja bi potkrepila ovakvu tvrdnju.

Ljudi imaju različitu građu i ona donekle može uticati na ukupnu težinu usled različite gustine, a samim tim i težine, kostiju, ali ne može biti glavni krivac za to što je neko gojazan.

Osobe krupnije građe mogu biti teže, ali u pitanju je svega nekoliko kilograma, a nikako 20, tvrde stručnjaci.

U stvarnosti, oko 20 odsto žena na svetu može da kaže da ima krupne kosti – kosti veće gustine sa više mišića (na pamet nam pada Serena Vilijams) koje su samim tim i teže od proseka, ali kao što smo rekli, najveća razlika između žene sitne i krupne građe može da iznosi 5 kilograma.

Ako vam se brojka na vagi ne sviđa, glavni tazlog za to jeste višak masti na vašem telu, a ne teške kosti.

Ako vam je obim stomaka preko 89 centimetara, to je jasan pokazatelj da imate višak kilograma (masti) i samim tim veći rizik od dobijanja dijabetesa, srčanih bolesti i moždanog udara.

Izvor: telegraf.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter