Izvor: Happy BSC
24.11.2021 u 20:43
0

UKUS KOJI VRAĆA U DETINJSTVO: Starinski kolač sa višnjama

Starinski kolač sa višnjama po receptu naših baka omiljena je poslastica svih generacija. 

SASTOJCI:
5 jaja
1,5 čaša šećera
1 čaša jogurta
1 čaša ulja
2 čaše brašna 

1/2 kesice praška za pecivo
400 – 500 gr višanja
malo prah šećera za posipanje kolača
mera je čaša od 2 dl

PRIPREMA:
Razbiti jaja i odvojiti belanca od žumanaca. Belanca mikserom umutiti u čvrst sneg, pa im postepeno dodavati šećer. Mutiti još malo, pa dodati žumanca. Postepeno dodati i sve ostale sastojke i polako ih sjediniti. Kada je testo homogeno, izliti ga u podmazan i brašnom posut pleh.

Na testo staviti višnje koje su malo oceđene od viška soka. Da višnje ne bi ostale na vrhu kolača, a da ne padnu sasvim na dno, vratiti ih vrhom nadole. Staviti kolač u rernu zagrejanu na 200 stepeni, pa smanjiti na 180 stepeni. Kolač je brzo gotov kada se ivice testa počnu odvajati od posude u kojoj se kolač peče. Kada se kolač ohladi, posuti ga šećerom u prahu. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter