Izvor: kurir
04.01.2022 u 09:33
0

URADITE DETOX PRED BOŽIĆ

Dajte telu pauzu od teške ishrane  uključujući i meso. Neka tokom detoksikacije na vašem jelovniku budu dosta voća, domaće supe i čorbe i, naravno, povrće.

Vreme proslava za nas još nije gotovo, kako nam tek predstoji Božić, srpska Nova godina, ali i pokoja slava, vreme je da napravimo kratak predah od jela i pića i vratimo se zdravijm navikama, pa barem i na nekoliko dana. Već danas krenite sa spoljašnjim i unutrašnjim čišćenjem organizma, koje će vam i te kako prijati.

Vodu ne može ništa zameniti

Unutrašnje čišćenje zahteva smanjenje kalorične i masne hrane, ali i alkohola. Za početak, dan bi trebalo da započnete čašom mlake vode sa svežim sokom od jednoga limuna. Započeti jutro ovim već proverenim napitkom najbolji je korak u svakoj detoksikaciji. Osim toga, ne zahteva nikakav veliki napor i upravo je zbog toga odličan izbor za početak, koji može biti već danas.

Neka povrće bude glavna namirnica u jelovniku

Dajte telu pauzu od teške i masne hrane, uključujući i meso, bez kog nijedan praznik ne može da prođe. Neka tokom detoksikacije na vašem jelovniku budu probiotici, smutiji, domaće supe i čorbe i, naravno, povrće. Obojte nakratko svoj jelovnik u zeleno – brokoli, spanać, salata… i već za nekoliko dana organizam će vam biti zahvalan.

Kupku obogatite eteričnim uljem

Ubacite šest do osam kapi eteričnog ulja, najbolje citrusovog nu kadu.Nakon kupke, možete uzeti dve do četiri kapi istog ulja za detoksikacijsku masažu. Mirisno je, opuštajuće i izbacuje toksine.

Piling tela

Mrtve ćelije kože možete ukloniti običnom četkicom kojom ćete ujedno ubrzati cirkulaciju, što će poboljšati izgled vaše kože. Za lice slobodno možete koristiti i piling maske. Princip je taj da četkicom za telo na suvo četkate kožu svakodnevno. Na taj način imaćete zdravu i sjajnu kožu, a usput ćete ubrzati proces izbacivanja toksina iz organizma.

Fizička aktivnost

Ne morate provoditi sate u teretani, ali će vašem organizmu prijati pojačana fizička aktivnost u vidu šetnje, vožnje bicikla ili trčanja. Priroda, jednostavno, čeka na vas – pored toga što ćete oporaviti svoje telo, boravak u prirodi je i svojevrsno čišćenje vaših misli. Obucite se dobro i krenite u šetnju, svež i oštar vazduh dodatno će vas okrepiti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter