Izvor:
03.04.2017 u 21:55
0

VAŽNE STVARI KOJE VAM NIKO NEĆE REĆI: Ovo morate da znate kada dobijete bebu!

Dolazak bebe na svet otvara potpuno novo poglavlje u životu svakog roditelja. Sigurni smo da ste dali sve od sebe da se spremite za prinovu. Pročitali ste sve knjige i otišle na sve kurseve, ali postoje stvari koje vam niko neće reći.

Zato smo pitali majke za savete koje bi dale svim budućim mamama – jer znaju koliko stvari mogu da budu teške.

Koža bebe je jako osetljiva

Koža bebe zbog svoje osetljivosti može da reaguje na brojne stvari i zbog toga će vam pronalaženje proizvoda sa blagim formulama postati životni cilj.

Beba se neće ponašati kao bebe kojima ste čitali u knjigama

Bebe u knjigama su slatka i mitska stvorenja koja na vreme dostižu sve i savršeno reaguju na svaki roditeljski metod ikada izmišljen.

Vaše dete nije kao dete iz roditeljskog priručnika, već će postizati određene važne životne trenutke onda kada njemu to bude odgovaralo.

Vaše dremke su podjednako važne kao dremke bebe

Nije tajna da bebe vole da spavaju. Mnogo. Ali isto tako će vas držati budnima do kasno u noć i zato je važno da uhvatite malo sna kada god je to moguće.

Noći i dani će se stopiti u jedno i osećaćete se kao pravi zombi. Zato svaki put kada beba sklopi oči, pokušajte i vi isto to da uradite.

Zaboravićete na šminku

Više nećete imati 45 minuta da stvorite saršenstvo na vašem licu. Sve će se promeniti. Ko zna, možda ćete čak izaći napolje i do pola našminkane jer će vam biti draže da tih slobodnih sat vremena provedete sa prijateljima umesto u šminkaju. A i nema ničeg lošeg u prirodnom izgledu.

Bucmaste nogice i rukice su veoma važne

Bebe imaju debeljuškaste ruke i noge i morate da budete jako pažljivi. Veoma je važno da nakon kupanja lepo obrištete i osušite sve nabore na bebinom telu jer bi u suprotnom moglo da dođe do ojedanja.

Dolazak na vreme?

Možda ste uspeli da sa usavršite i za 20 minuta budete potpuno spremne da izađete iz kuće, ali imamo novosti za vas – bebe vas neće unapred obavestiti o svojim planovima koj ivrlo lako mogu da upropaste vaše.

Pokušajte da sebi date 30 minuta slobodnog prostora pre nego što napustite kuću kako bi imale vremena za iznenadnu promenu pelene.

Nećete uvek znati šta tačno treba da se uradi, ali to je sasvim u redu

Samo zato što ste dobile bebu nećete postati odrasla osoba tokom noći. Ovako se verovatno oseća mnoštvo majki. Biće mnoštvo situacija u kojima će vas uhvatiti panika.

Niko nije rođen kao savršen roditelj i u pitanju je jedna od najlepših i najtežih stvari na svetu. Zato nemojte da budete strogi prema sebi. Na kraju dana, važno je da budete tu za vašu bebu, a sve ostalo ćete naučiti.

Izvor: Telegraf
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter