Izvor: Happy BSC Portal/Informer.rs
06.01.2024 u 18:10
0

ZIMSKO NERASPOLOŽENJE POPRAVLJAJU OVE NAMIRNICE: Obradujte sebe

Istraživanja su dokazala da određene namirnice mogu da poboljšaju raspoloženje.

Nutricionisti preporučuju ove namirnice za kvalitetniji život i bolje raspoloženje.

Holin, vitamin C, čokolada i leblebije

Holin se, osim u jajima, nalazi i u pasulju i u sočivu. To je esencijalni nutritijent, koji pomaže kod pamćenja i procesa učenja. Vitamin C, takođe odgovoran za raspoloženje, nalazi se u kiviju i crvenim paprikama.

Zatim imamo crnu čokoladu. Nutricionisti smatraju da je najbolji izvor biljnog gvožđa. Nedostatak gvožđa može da dovede do neke vrste uznemirenosti i napetosti, piše Mind Body Green.

Leblebije pomažu regulisanju apetita, sna i raspoloženja.

Apsolutno svi ga imamo u kući: Ova namirnica olakšava disajne puteve i probavu
PIXABAY

Antocijani

Antocijani su antioksidansi koji se mogu pronaći u namirnicama tamne boje kao što su borovnice, kupine, grožđe i crne ribizle.

Tečnost

Veza između zdravlja mozga i hidratacije je snažna, tako da vodite računa koliko vode unosite na dnevnom nivou. Kada postanemo dehidrirani, krećemo da budemo malaksali i uznemireni, a takođe nam koncentracija opada.

EPIDEMIJA VELIKOG KAŠLJA: 5 razloga zbog kojih vam kašalj ove zime traje predugo i kako ih se rešiti

Što se tiče količine tečnosti, uvek osluškujte šta je potrebno vašem telu. Preporučuje se 9 čaša za žene i 12 čaša dnevno za muškarce. Možete da pružite priliku i zelenim čajevima.

Začini

Začini i te kako imaju značaj za mentalno zdravlje. Čili paprika može pomoći kod raspoloženja, energije i imuniteta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter