KOŠARKAŠKI SAVEZ SRBIJE: Da li će Predrag Danilović podneti ostavku?!

 

 Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KS S) Predrag Danilović rekao je da ne želi da podnese ostavku na tu funkciju posle petog mesta reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kini.

Na pitanje novinara da li namerava da podnese ostavku, Danilović je glasno odgovorio ne.

"Pogrešili smo, naravno da je neuspeh. Nije debakl, ali je neuspeh. To gde smo pogrešil, to nije pitanje za KS S", rekao je Danilović na konferenciji za medije u Kući košarke.

On je demantovao pisanje pojedinih medija da je u svađi sa selektorom Aleksandrom Ðorđevićem i generalnim sekretarom Dejanom Tomaševićem.

"Zna se moj način rada i razmišljanja kako bi trebalo da se ponaša, kako u klubu, tako i u reprezentaciji. Pošto sam načuo da je lakše doći do Kim Džon Una nego do mene, kao i da sam sa u svađi sa selektorom Ðorđevićem i Tomaševićem, morao sam da reagujem. Svako moje obraćanje bilo bi narušavanje autoriteta. Doljno iskustva imam i pameti, kako kažu moji iz Hercegovine "Nije budala svaki dan blesav". Nikakav konflikt nije bio, niti sam bilo šta rekao".

Danilović se zahvalio Ðorđeviću na svemu što je uradio kao selektor i najavio da neće naprasno da izabere njegovog naslednika.

"Hvala Saletu na svemu sto je uradio, dao je mnogo za srpsku košarku kao igrač i trener. Jedan rezultat, koji je neuspeh, ne bi trebalo da dovode u pitanje njegovu stručnost".

Danilović kaže da će odluka o novom selektoru biti doneta za najviše dva meseca.

"Ozbiljni smo ljudi, Savez je stabilan. Nećemo da sečemo preko kolena", rekao je Danilović.

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Roditeljski sastanak
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro