parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

POČINJE SVETSKO PRVENSTVO U VATERPOLU: Delfini jure novo zlato!

 

 

Budimpešta 2017. Srbija danas (17.30) igra s Južnom Afrikom, a selektor Dejan Savić ističe da su kandidati za medalju, osim nas, još Mađarska, Hrvatska, Italija, Crna Gora i Amerika

Gde i kako naći motiv za novu medalju kad Svetsko prvenstvo počinješ kao šampion svega, pitanje je na koje će vaterpolisti Srbije dati odgovor u narednih 14 dana, tokom planetarnog takmičenja u Budimpešti.


Motiv nije problem


Zlatni „delfini“ danas (17.30) igraju s Južnom Afrikom, a Kurir će, kao i na prethodnim šampionatima, izveštavati sa lica mesta.

- Hoćemo da osvojimo Svetsko prvenstvo, a ne da ga odbranimo. Nismo došli u Budimpeštu da igramo kao olimpijski šampioni, već kao 13 momaka sa stručnim štabom koji imaju želju da se dokazuju, da igraju i pokažu da se u Srbiji i dalje igra veoma kvalitetan vaterpolo - jasan je Andrija Prlainović.

Sjajni sportista, kao i posle Olimpijskih igara, ponovo se dotakao problema srpskih vaterpolista, ali obećao je da će o tome više govoriti posle Svetskog prvenstva. Dotle, rezultat je u prvom planu čete Dejana Savića.


Spremni za nove izazove


- Dobro smo se spremili, mada smo imali veliki problem zbog iscrpljenosti igrača koji su igrali na fajnal-siksu u Budimpešti. Imamo dobru grupu, ne smetaju mi jaki rivali kao što su Grčka i Španija, koje poznajem. Glavni cilj nam je prvo mesto u grupi, a od četvrtfinala, koje je nekad i najbitnije, počinje novo takmičenje - rekao je Savić i izdiktirao listu kandidata za medalju:

- Pored nas, to su Mađari, Hrvati, sve bolji Italijani i Crnogorci, a mislim da i Amerikanci mogu nekog da ugrizu - zaključio je trofejni trener.

 

 

 

izvor: kurir.rs
foto:waterpoloserbia.org

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV