Izvor:
21.05.2019 u 14:05
0

POMOĆ OD 12 MILIONA DINARA: Pokrajinska vlada uručila ugovore za ekonomsko osnaživanje izbeglih, prognanih i raseljenih porodica!

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore za ekonomsko osnaživanje izbeglih, prognanih i raseljenih porodica na području Vojvodine, u vrednosti od 12 miliona dinara.

Mirović je rekao da se su izdvajanja za ove porodice svake godine sve veća, ali i da je cilj da takvih porodica bude sve manje.

– Želim da te porodice znaju da su ovde ravnopravni sa svim ostalim građanima, a tome služe i konkursi koje raspisujemo, pa i ovih 12 miliona dinara koje smo izdvojili po osnovu tri konkursa – rekao je Mirović.

On je kazao da pokrajinska administracija ne može biti u potpunosti zadovoljna sve dok i poslednja izbegla i prognana porodica ne bude integrisana, te podsetio da Komesarijat za izbeglice ulaže ogroman napor da njima bude obezbeđen trajni smeštaj, u nekoliko objekata širom Vojvodine, poput onih u Sremskim Karlovcima, Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu.

Duško Čuturilo iz Fonda za izbegla i raseljena lica objasnio je da su danas dodeljeni ugovori porodicama po osnovu tri konkursa, od kojih se jedan odnosi na ekonomsko osnaživanje žena, a druga dva na poljoprirvednu delatnost.

Dva javna poziva tiču se poljoprivredne delatnosti, odnosno odnose se na nabavku opreme, poljoprivredne mehanizacije, za pčelarstvo i podizanje plastenika. Želimo da nastavimo da pomažemo na ovaj način, jer će ovo značiti raseljenim i izbeglim porodicama da pokrenu privatan biznis – rekao je Čuturilo.

Podsetio je da je uvedena i novina o dodeli bespovratnih sredstava na konkursima, što ranije nije bio slučaj.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter