Izvor:
09.09.2019 u 09:35
0

SAOPŠTENJE POVERENIKA ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA: Pokrenut postupak nadzora prema Crvenom krstu Srbije

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti saopštio je da je pokrenuo postupak nadzora prema Crvenom krstu Srbije povodom video – zapisa koji se pojavio na društvenim mrežama, na kojem neovlašćena lica pristupaju podacima o ličnosti korisnika usluga Crvenog krsta u Medveđi.

O rezultatima sprovedenog nadzora javnost će biti blagovremeno obaveštena, navodi se u saopštenju Poverenika za informacije od javnog značaja Milana Marinovića.

Pojedini mediji nedavno su preneli da je lider Srpske desnice Miša Vacić na društvenim mrežama objavio spiskove korisnika narodne kuhinje u Medveđi, kao i štampanje listića za izbore u toj opštini.

Kako prenose mediji, drugi snimak je iz prostorija gde se štampaju listići za jučerašnje lokalne izbore u Medveđi.

Povodom tvrdnji da je Crveni krst Medveđa davao pristup informacijama različitim politickim opcijama, Crveni krst u Srbiji saopštio je da je posvećen strogoj primeni osnovnih principa Crvenog krsta u humanitarnoj akciji – humanosti, neutralnosti, nepristrasnosti i nezavisnosti.

– Strogo primenjujemo odredbe Zakona o zaštiti ličnosti i zastupamo neophodnost poštovanja ljudskog dostojanstva u svakoj situaciji. U Medveđi smo u prethodnom periodu sprovodili redovnu humanitarnu akciju raspodele paketa hrane i higijene ugroženim porodicama u saradnji sa Centrom za socijalni rad – naveli su na Tviteru iz Crvenog krsta.

Miša Vacić kaže da jeste bio u prostorijama Crvenog krsta u Medveđi, koje je tom prilikom i snimio, ali tvrdi da nije uradio ništa protivzakonito, jer se na snimku ne mogu razaznati imena korisnika.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter