SAOPŠTENJE POVERENIKA ZA INFORMACIJE OD JAVNOG ZNAČAJA: Pokrenut postupak nadzora prema Crvenom krstu Srbije

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti saopštio je da je pokrenuo postupak nadzora prema Crvenom krstu Srbije povodom video - zapisa koji se pojavio na društvenim mrežama, na kojem neovlašćena lica pristupaju podacima o ličnosti korisnika usluga Crvenog krsta u Medveđi.

O rezultatima sprovedenog nadzora javnost će biti blagovremeno obaveštena, navodi se u saopštenju Poverenika za informacije od javnog značaja Milana Marinovića.

Pojedini mediji nedavno su preneli da je lider Srpske desnice Miša Vacić na društvenim mrežama objavio spiskove korisnika narodne kuhinje u Medveđi, kao i štampanje listića za izbore u toj opštini.

Kako prenose mediji, drugi snimak je iz prostorija gde se štampaju listići za jučerašnje lokalne izbore u Medveđi.

Povodom tvrdnji da je Crveni krst Medveđa davao pristup informacijama različitim politickim opcijama, Crveni krst u Srbiji saopštio je da je posvećen strogoj primeni osnovnih principa Crvenog krsta u humanitarnoj akciji - humanosti, neutralnosti, nepristrasnosti i nezavisnosti.

- Strogo primenjujemo odredbe Zakona o zaštiti ličnosti i zastupamo neophodnost poštovanja ljudskog dostojanstva u svakoj situaciji. U Medveđi smo u prethodnom periodu sprovodili redovnu humanitarnu akciju raspodele paketa hrane i higijene ugroženim porodicama u saradnji sa Centrom za socijalni rad - naveli su na Tviteru iz Crvenog krsta.

Miša Vacić kaže da jeste bio u prostorijama Crvenog krsta u Medveđi, koje je tom prilikom i snimio, ali tvrdi da nije uradio ništa protivzakonito, jer se na snimku ne mogu razaznati imena korisnika.
Tanjug
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro