UŽAS U KRAGUJEVCU: Nelegalni poligon pasa u lovu na lisice!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u okolini Kragujevca, otkrili su nelegalno takmičenje pasa u lovu na lisice, koje su prekinuli pre samog početka i time spasili veliki broj životinja. Tom prilikom na licu mesta zatekla oko 80 nemačkih terijera koje su vlasnici doveli iz cele Srbije, a na terenu je pronađeno i 33 lisica.

Protiv organizatora nelegalnog takmičenja, sina i oca (40 i 65 godina) iz Kragujevca, Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu podneta je krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja.

Postoje osnovi sumnje da su organizatori ovog takmičenja za učešće svakog psa naplaćivali po 2.500 dinara. Oni su na njivi napravili veći poligon u koji su, kako se sumnja, puštali po dve lisice i dva psa terijera a potom ocenjivali napad psa na lisicu.

Takođe pretresom stana i kuće koju koriste osumnjičeni policija je pronašla još šest lisica i dva jazavca.

O navedenom događaju obavešteni su Komunalna inspekcija, ZOO Higijena, Veterinarska inspekcija, Lovačko društvo ''Šumadija'', lovni inspektor i inspektor za zaštitu životne sredine, kako bi preduzeli mere iz svoje nadležnosti.

 

Srbijadanas.com
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost