Izvor:
27.08.2016 u 20:59
0

DODIK NA MITINGU PORUČIO: Srbi su slobodarski narod, a Srpska je DRŽAVA!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas u Banjaluci da je RS država, Srbi slobodarski narod, a Savez nezavisnih socijaldemokrata, čiji je on lider, pobednička partija.

– SNSD je vratio dostojanstvo Republici Srpskoj i srpskom narodu. Tražim od svih da se RS slavi kao država, da budemo pripadnici svojih naroda, da se uvažavamo, sprečimo strance da nam nameću svoju volju – rekao je Dodik na svečanoj akademiji povodom 20 godina od osnivanja i rada SNSD-a, prenosi RTRS.

On je napomenuo da su SNSD i Srpska opredijeljeni za mir.

Dodik je istakao da je SNSD, odnosno Republika Srpska, blizu odluke da odbaci pravosuđe BiH koje krši Ustav, Dejtonski mirovni sporazum i otima prava Republike Srpske.

– Ustavni sud BiH sa tri stranca i dva Bošnjaka uzima prava Republici Srpskoj. Kažu danas da nemamo prava Republike Srpske, a sutra će nam pokušati oduzeti naziv Republika Srpska. To nećemo dozvoliti, a naš glavni cilj je borba protiv nametanja političkog Sarajeva – rekao je Dodik u dvorani Borik.

Prema njegovim rečima, BiH nije uspela da bude država, jer "sve što se ovde gradilo bilo je na bazi nasilja".

– Nećemo podržati stav u kojem će Sud i Tužilaštvo BiH donositi odluke protiv RS i srpskog naroda – dodao je Dodik.

On je podsetio da Sud BiH ne može da odlučuje o imovini Srpske, te da u Dejtonskom sporazumu nigde ne piše da ona pripada BiH.

Govoreći o SNSD, on je rekao da je to danas moćna politička partija koja ističe ustavnu poziciju RS i njenu snagu.

Svečana akademija počela je intoniranjem himni RS "Moja Republika" i Srbije "Bože pravde", prenosi RTRS.

Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter