Izvor:
18.10.2018 u 19:09
0

BRNABIĆ: Za Srbiju su mir i stabilnost od ključne važnosti!

Srpska premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da su za Srbiju mir i stabilnost od ključne važnosti i da ostaje čvrsto posvećena postizanju kompromisnog rešenja s Prištinom.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, u razgovoru sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Metjuom Palmerom, ona je podsetila da je Beograd ispunio sve svoje obaveze koje proističu iz Briselskog sporazuma, a da Priština nije ispunila ni jednu.

Palmer je naglasio da SAD čvrsto veruju da je za očuvanje mira i stabilnosti u regionu neophodna saradnja i istakao zanačaj nastavka dijaloga Beograda i Prištine, kako bi se došlo do tog cilja.

U razgovoru koji je bio posvećen bilateralnim odnosima, aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji i regionu, kao i o daljem napretku ekonomske saradnje, sagovornici su se složili da na ekonomskom planu postoji veliki potencijal za dalji razvoj saradnje dve zemlje, čemu u prilog ide i nedavno potpisani Memorandum o razumevanju u oblasti infrastrukture, koji ima za cilj da unapredi uslove saradnje u toj oblasti.

Ana Brnabić ocenila je da su rezultati reformi sprovedenih u oblasti ekonomije i pravosuđa u Srbiji pokazatelj posvećenosti Vlade Srbije da dalje radi na unapređenju uslova poslovanja, što je snažan podsticaj za dolazak američkih i drugih kompanija i garanciju da će raditi u predvidivom i podsticajnom poslovnom okruženju, dodaje se u sopštenju.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/dwnews‏Verified account

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter