Izvor:
03.12.2018 u 17:57
0

VUČIĆ: Šta ćemo 15. decembra kad usijane glave krenu na sever Kosmeta?

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su iz Prištine stigle dve loše vesti, da ostaju pri taksama dok Srbija ne prizna nezavisnost Kosova i da će formirati vojsku, što je signal katastroge ukoliko neko ne obuzda Prištinu.

"Veoma me brine činjenica da albanske vlasti ne žele ni da čuju za ukidanje protivpravnih taksi protiv Republike Srbije. Oni su konstatovali da će te takse trajati dok Srbija ne prizna nezavisnost Kosova. Druga loša vest je da su Albanci najavili formiranje vojske Kosova 14. decembra, suprotno svom Ustavu i dogovoru sa NATO-om", rekao je Vučić i konstatovao da "to donosi opasnost po našu državu".

"Njihova namera i želja je veoma opasna po nas i dovode nas pred svršen čin", rekao je Vučić i dodao:

"Srbija neće priznati kosovsku nezavisnost, sa Srbijom se tako ne razgovara".

"Ono što je problem je kada neka od prištinskih usijanih glava odluči da pošalje vojsku na sever Kosova, na to pitanje želimo da dobijemo odgovor celog sveta. Zbog toga ću se konsultovati sa svima i onda ćemo doneti odluku da li ćemo tražiti zasedanje Saveta bezbednosti. Moramo da ukažemo na razmere katastrofe koja sledi i da ukažemo svetu šta se zbiva", rekao je Vučić

To nas, kaže, dovodi u regionu u najviši stepen opasnosti.

Potezi Prištine su, istakao je, neodgovorni, strahovito neodgovorni i dovode nas u najgoru opasnost:

"Ne želim ni da izgovorim reč šta je njihova namera, ali se plašim da sve nas dovode pored svršen čin", dodao je.

Kako je primetio, izgleda da smo mi Srbi krivi što su na KiM "razjareni" zbog glasanja u Interpolu i dodaje da je valjda trebalo da glasamo za njih, da oni ne bi donosili mere.

Kako je rekao, u Prištini znaju da neće uništiti srpksu ekonomiju, koliko god mere bile bolne za nas, jer mi imamo šta da proizvedemo i da izvezemo.

Vučić je rekao da će mere svakako uticati na nas, ali ne dramatično, jer imamo dobre rezultate, a imaćemo još bolje.

"Oni to rade da bi proterali srpski živalj sa KiM, da bi njihova čizma zauzela sever Kosova. To sam rekao na početku i to ponavljam danas", rekao je Vučić.

Oni će u tome imati javno protivljenje mnogih, ali suštinski skrivanje pogleda i ćutanje, i cekanje da se to desi, a da Srbiji budu vezane ruke.

"Naše ruke neće biti vezane, jer, mi smo saterani u ćošak, nemamo vise ni izbora. Nama ostaje da se borimo za mir, da objašnjavamo svima u svetu šta je cilj Albanaca i da budemo uz svoj narod", poručio je Vučić.

Izvor: Tanjug
Foto: YouTube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter