Izvor:
14.01.2019 u 11:45
0

NE VIDIMO NIKAKVU KORIST OD OVIH MERA: Sjedinjene Države zatražile od prištinske vlade da odmah ukinu takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine!

Vašington je, preko diplomatske misije u Prištini, zatažio od prištinske vlade da suspenduje odluku o nametnutim taksama kako bi otvorili put za postizanje finalnog sporazuma s Beogradom.

Navodi se da SAD ne vide nikakvu korist za Prištinu održavanjem nametnutih taksi za 100 odsto uvećanih na robu iz Srbije.

Država koja namerava da zaključiti konačni sporazum treba da suspenduje meru nametnutih taksi, poručeno je iz Ambasade SAD u Prištini – navodi se u odgovoru američke ambasade.
Ukazuje se istovremeno na, kako s navodi, dva suštinska interesa u sledećoj fazi, koja će morati da budu prioritet.

Sjedinjene Države su od kosovskog rukovodstva više puta tražile da odmah ukinu takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Kao što smo rekli, ne vidimo nikakvu korist od ovih mera. Mi snažno ohrabrujemo obnavljanje usredsređivanja na suštinske ciljeve Kosova – evropsku budućnost i normalizaciju odnosa sa Srbijom – stoji u odgovoru Ambasade SAD.

Ambasada, međutim, nije odgovorila na pitanje u vezi nenajavljenog sastanka predsednika privremenih prištinskih institucja Hašima Tačja sa ambasadorom u Berlinu, Ričardom Grenelom, jednim od Trampovih najpouzdanjih ljudi.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter