Izvor:
25.09.2016 u 17:33
0

MUP REPUBLIKE SRPSKE: Za incident u Kuli NISU odgovorni BOŠNJACI

Predsednik Komisije za provođenje referenduma u RS-u Siniša Karan izjavio je danas da su glasačko mesto u Kuli kod Gacka "iz delimično tehničko-sigurnosnih razloga izmjestili“, ali da je situacija pod kontrolom i nema bezbednosnih problema.

Izmeštanje glasačkog mesta je urađeno kako se ne bi remetio glasački proces.

U Kuli većinom živi bošnjačko stanovništvo, a Karan kaže da ti građani nisu pravili nikakav problem, već su u to mesto jutros došli pojedinci iz nekih drugih mesta.

"Radi se o jednom manjem glasačkom mestu na kojem pravo glasa imaju 102 glasača. Tamošnji meštani svih proteklih dana u razgovorima s Opšinskom komisijom nisu napravili nikakav problem. Nekoliko osoba koje žive van te teritorije su došli i napravili sigurnosni problem glasačkom odboru, fizički blokirali glasačko mesto, pa je i policija je morala da reaguje. S ciljem daljeg nesmetanog odvijanja glasanja smo sugerisali da se to glasačko mesto pripoji sledećem", rekao je Karan novinarima u Banjaluci.

On kaže da je sigurnosna situacija na najvećem nivou i danas na dan referenduma u RS-u te da MUPRS-a obavlja sve potrebne sigurnosne mere.

Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter