TRADICIONALNO PRIJATELJSTVO DVE ZEMLJE: Ivica Dačić sastao se sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta!

 

   Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, koji boravi u poseti Čekoj, sastao se danas sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Radekom Vondračekom.

Dačić i Vondraček saglasili su se da dve zemlje vežu tradicionalno prijateljstvo i bliskost dva naroda, kao i da postoji spremnost da se upravo na tim vezama danas gradi još snažnija dinamika saradnje u brojnim oblastima od obostranog interesa. 

Dačić je naglasio da danas postoji kontinuirani politički dijalog na svim nivoima, podsećajući da je prošle godine obeležen i značajan jubilej - 100 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

On je zahvalio i predsedniku Predstavničkog doma na podršci Češke evropskim integracijama Srbije ističući da Srbija nastavlja sa reformama u interesu građana Srbije i podizanja ukupnog standarda, navodi se u saopštenju MInistarstva. 

Šef diplomatije upoznao je Vondračeka sa situacijom na Kosovu i Metohiji i podsetio da je Priština uvela protivpravne mere kao što su takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine, kao i da je donela odluku o formiranju tzv. vojske Kosova, što destabilizuje čitav region, ponovivši da je Srbija dosledna u svom stavu da se svi sporovi rešavaju dijalogom.

Vondraček je istakao da su odnosi Srbije i Češke odlični, ne samo na političkom nivou, već i na privrednom, kao i u oblasti nauke, obrazovanja i kulture.

On je naglasio da Češka Republika podržava Srbiju na putu ka EU i ukazao da smatra da i pored predstojećih izbora u EU i izazova kao što je Bregzit, EU bi trebalo da nastavi sa politikom proširenja, budući da je i osnovana na tim principima, kao i da mora voditi računa o razvoju cele Evrope i njenoj stabilnosti. 

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: Tanjug/printscreen

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:05  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:05  Čađava mehana
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
20:00  Vesti - Pregled nedelje
21:00  Sudbine
21:40  Čađava mehana
23:00  Novajlije - Izbacivanje
02:30  Posle ručka