17°C

Beograd

Dačić: Licemerno zalaganje za prava Hrvata dok Srbe tuku, jer gledaju Zvezdu!

Licemerno zvuče njihova zalaganje za prava Hrvata u Srbiji u situaciji kada se Srbi napadaju zato što gledaju prenos utakmice Crvene zvezde. To se u Srbiji nikad ne bi desilo, kaže srpski šef diplomatije Ivica Dačić.

HRVATSKOM ministarstvu vanjskih poslova bolje bi bilo da se pozabave time što njihova predsednica sramno ćuti posle prebijanja Srba u Uzdolju i Đevrskama. Ili bi možda i ona dohvatila motku da tuče decu u kafiću koja gledaju Zvezdu pošto se nedavno pohvalila da joj je žao što za vreme "Oluje" nije uzela pušku da valjda puca u svoje građane - Srbe.

Ovako ministar spoljnih poslova Ivica Dačić za "Novosti" komentariše saopštenje ministarstva iz Hrvatske u kojem su kritikovali način na koji je predsednik Aleksandar Vučić govorio o napadu na Srbe u Kninu.

Stvaraju antisrpsko raspoloženje u Hrvatskoj, što rezultira napadima na Srbe. Licemerno zvuče njihova zalaganje za prava Hrvata u Srbiji u situaciji kada se Srbi napadaju zato što gledaju prenos utakmice Crvene zvezde. To se u Srbiji nikad ne bi desilo, niti bi predsednik Srbije ćutao na takve napade. Predsednik Vučić se iskreno zalaže za unapređenje dobrih odnosa sa Zagrebom, ali oni svakim danom pokazuju da im do toga nije stalo i da se stalno vraćaju u prošlost - rekao je Dačić.

Inače, Vučić je u subotu poručio da ne razume kada Hrvati govore o velikosprskoj agresiji kada je broj žrtava dva naroda neuporediv (posebno u Drugom svetskom ratu) i pitao da li Srbija stalno treba da govori da se u Jasenovcu desio genocid.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar