8°C

Beograd

ŽENEVA: Vučić danas u Strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvovaće danas u Ženevi u Strateškom dijalogu o Zapadnom Balkanu u organizaciji Svetskog ekonomskog foruma.

Vućić je sinoć po dolasku u Ženevu rekao da očekuje mnogo važnih susreta s važnim ljudima.

- Mislim da je za sve teme u okviru teme "Evropa kuda i kako dalje" šta sa Zapadnim Balkanom - naveo je Vucić.

Najavio je da će se razgovarati i o odnosima Beograda s Prištinom, dodavši da je iznenađen što niko iz Prištine nije u Ženevi. On je ocenio da su time Albanci poslali poruku da im je važniji odnos sa SAD.

- Ljudi ne treba da se sekiraju, vodićemo odgovornu politiku, kako bi izbegli bilo koju vrstu problema - rekao je predsednik Srbije upitan da prokomentariše navode da bi SAD mogao da uvede sankcije Srbiji, i dodao da veruje da će sve nesuglasice sa američkim partnerima uspeti da se reše kao i do sada.

Učešće na skupu u Ženevi, pored predsednika Srbije, potvrdili su, između ostalih, i novi šef diplomatije EU Žozep Borel, osnivač Svetskog ekonomskog foruma Klaus Švab i premijeri Hrvatske i Albanije Andrej Plenkoivć i Edi Rama.

Tokom posete, predsednik Vučić će, prema saopštenju iz njegovog Kabineta, imati odvojene susrete s predsednikom i članom Upravnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Bergeom Brendeom, direktorkom za regionalne strategije, Evropu i Evroaziju i članom Izvršnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Martinom Larkin, kao i s predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumom Čakrabartijem.

Vučić je sinoć bio gost na večeri koju priređuje Klaus Švab.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/predsednikrs/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar