Izvor:
25.07.2017 u 14:36
0

MINISTAR ODBRANE VULIN:Izrael nece priznati Kosovo!

Sporazum o saradnji srpskog i izraelskog ministarstva odbrane otvara prostor za plasman srpskih proizvoda odbrambene industrije, ali i da Srbija nauči kako se u softverrskoj bezbednosti vodi računa o svojoj zemlji, kaže ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Sporazum je potpisan u Tel Avivu gde se srpski minisar odbrane nalazi u dvodnevnoj poseti.

– Ovo je nastavak naše političke saradnje, još jednom potvrda da Izrael neće priznati Kosovo i da će u Unesku i svim drugim forumima držati stranu Srbije. To je i naša mogućnost da širimo svoj politički uticaj i stvaramo prijatelje i na Bliskom Istoku – rekao je Vulin.

On je osim ministra odbrane Izraela razgovarao i sa patrijarhom jerusalimskim koji je, kako kaže Vulin, bio jasan bio jasan da KiM ne mogu da budu oteti od Srbije.

– Jerusalimska patrijaršija je veoma uticajna, ne samo u Jerusalimu i Izraelu, već i na čitavom Bliskom Istoku i reč patrijarha se sluša. Patrijarh je rekao da će ponavljati svuda da je Kosovo Jerusalim srpski i da je to teritirija na kojoj srpski zakoni i srpska država moraju i trebaju da postoje – rekao je Vulin.

izvor/telegraf

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter