Izvor:
21.09.2017 u 22:48
0

Kosovo neće u Interpol: HARADINAJ POVUKAO ZAHTEV ZA PRIJEM!

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj povukao je zahtev Kosova za članstvo u Interpolu, na predstojećem sastanku te organizacije u Kini.

– Poverenje da Kosovo bude član Interpola već su dale mnoge zemlje, ali to nije dovoljno da bi Kosovu omogućilo da se pridruži ovoj svetskoj organizaciji – naveo je Haradinaj, a piše prištinski Zeri.info.

Haradinaj se u saopštenju zahvalio svim kosovskim institucijama koje su bile uključene,kao i svim međunarodnim partnerima i pozivao ih sve "da rade za Kosovo, kako bi ono postalo članica Interpola na sledećem zasedanju".

Haradinaj je naveo i da je članstvo Kosova u Interpolu "direktan doprinos u borbi protiv međunarodnog kriminala i terorizma", te i da je Kosovo "spremno da preuzme potpunu odgovornost" kao članica Interpolu.

O članstvu Kosova u Interpolu trebalo je da se raspravlja na Generalnoj skupštini ove organizacije, 26. septembra, u Kini.

Članstvo Kosova trebalo je da bude razmatrano na Generalnoj skupštini Interpola, novembra prošle godine, ali je odloženo, zbog, kako je tada saopšteno, sprovođenja studije o učlanjenju, koja će biti predstavljena upravo na ovogodišnjem zasedanju Generalne skupštine.

Iako je zahtev za članstvo podnet 2016. godine, Kosovo za učlanjenje aktivno lobira od 2015.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter