DAČIĆ SA DELEGACIJOM BRAZILA: Podrška Brazila po pitanju očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije!

 

 

 Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić primio je u kurtoaznu posetu podsekretara za multilateralu, politička pitanja, Evropu i Severnu Ameriku u MIP Brazila, ambasadora Fernanda Simasa Magaljaesa, koji je predvodio delegaciju te zemlje na bilateralnim političkim konsultacijama dva ministarstva.

 U razgovoru je izraženo zadovoljstvo zbog prijateljskih odnosa naših zemalja, koje ove godine obeležavaju 80 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

 Istaknut je značaj koji Srbija pridaje odnosima sa Brazilom, koji su veoma dobri i koje karakteriše visok stepen međusobnog razumevanja, uz želju za nadogradnjom postojeće saradnje u oblastima od obostranog interesa, posebno na ekonomskom planu i po pitanju unapređenja ugovorne regulative. 

Izražena je zahvalnost na principijelnoj podršci Brazila po pitanju očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, navodi se u saopštenju MSP. 

Obostrano je potvrđen interes za uspostavljanje kontinuiteta političkog dijaloga dva ministarstva spoljnih poslova i za razmenu poseta na nivou ministara spoljnih poslova. 
 

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Radio Romania International‏

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost