Izvor:
19.05.2019 u 14:43
0

DODIK: Eventualni dogovor BiH sa NATO ide na odobrenje u RS!

Republika Srpska ne prihvata članstvo Bosne i Hercegovine u NATO, a može prihvatiti određeni plan koji bi podrazumevao saradnju s Alijansom, ali sve što eventualno bude dogovoreno sa tim vojnim savezom biće vraćeno Narodnoj skupštini RS na verifikaciju i odobrenje, izjavio je danas predsedavajući Predsedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik.

Dodik je kao primer moguće saradnje sa NATO naveo je prisustvo Oružanih snaga BiH u misijama u Avganistanu i slično.

Merilo je ono što NATO ima u Srbiji i mi (RS) preko toga sigurno nećemo preći. Nećemo prihvatiti nikakav dokument koji se može tumačiti kao put za članstvo u NATO – ponovio je Dodik u izjavi novinarima u Banjaluci.

Navodi se da je on naglasio je da RS ima skupštinsku rezoluciju o vojnoj neutralnosti i da se taj stav neće promeniti.

Dodik je rekao i da najnovije kombinacije u okviru bošnjačke političke elite ne idu za tim da se brzo formira Savet ministara BiH.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter