Izvor:
10.05.2019 u 13:53
0

NOVE TAKSE NA KINESKU ROBU: Kina „duboko žali“ za taj korak i najvaljuje neophodne mere!

Američki predsednik Donald Trump izjavio je da "apsolutno bez žurbe" finalizira trgovinski sporazum s Kinom, nekoliko sati nakon što su SAD više nego udvostručile takse na mnoge kineske proizvode.

On je rekao da se bilateralni razgovori, koji će se u petak nastaviti u Vašingtonu, nastavljaju na veoma "prijateljski način".

Akcija SAD-a, oštra eskalacija štetnog trgovinskog rata zemalja, uzela je tarife na pogođenu kinesku robu na 25% sa 10%.

Kina je izjavila da će uzvratiti. U saopštenju se navodi da "duboko žali" za taj korak i da će morati da preduzme "neophodne kontra-mere".

SAD su povećale carine na kineski uvoz od 200 milijardi dolara, dok je Tramp rekao da je proces počeo da stavlja punu tarifu od 25% na još 325 milijardi kineskih proizvoda.

Troškovi od 100 milijardi dolara koji se uzimaju koristili bi se koristili za kupovinu američkih poljoprivrednih proizvoda, koji bi se onda koristili za "humanitarnu pomoć", izjavio je predsjednik Trump.

Kritičari su na Tvitteru istakli da Kina neće plaćati poreze, nego američki uvoznici, a na kraju i potrošači. Kinesko ministarstvo trgovine potvrdilo je najnovije povećanje američkih taksi na svojoj internet stranici.

"Nadamo se da će SAD i kineske strane raditi zajedno … kako bi riešile postojeće probleme kroz saradnju i konsultacije", navodi se u saopštenju.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Twitter/New York Daily News‏Verified account

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter