Izvor:
20.02.2017 u 16:55
0

Kraj savezništva: PUTIN SPREMA RUŠENJE LUKAŠENKA!?

U velikom tekstu Asošejtid Press iznosi tezu da su u Kremlju napokon izgubili strpljenje s neposlušnim saveznikom, što bi moglo dovesti do kraja odnosa opisanog kao "nafta za poljupce".

Navodno je sukob između dve susedne države došao dotle da neki analitičari pričaju o mogućnosti da Rusija izrežira "dvorski puč" protiv Lukašenka. Očito nervozan zbog potencijalnih ruskih namera, Lukašenko je svoju naciju nedavno uveravao "da neće biti rata" između njihovih država, što svedoči o velikom strahu bjeloruskog vladara.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/putin-01.jpg?m=1465325744

Putinu su izgleda dojadile Lukašenkove igrice u kojima se istovremeno predstavlja kao prvi ruski saveznik i to debelo naplaćuje niskim cenama nafte i plina, a s druge strane šeretski namiguje zapadu u nagovještaju da bi i s njima mogao doći do nekog dogovora. Tako je prošle nedelje na neodređeno vreme odgođen sastanak dvojice lidera, a Rusija je na granicu s Bjelorusijom postavila kontrole koje tamo nisu bile godinama.

Doduše, valja napomenuti da se Putin i Lukašenko nikad nisu pretjerano slagali te je njihov naoko prisan odnos zapravo bio brak iz interesa, a ne znak međusobnog poštovanja, stoji u tekstu AP-a.

Naime, Lukašenko je na iglama u vezi dobrih namera Moskve još od aneksije Krima 2014. godine te se boji da ni invazija nije isključena.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/ukrajina-vojska.jpg?m=1464398977

Njegovu zabrinutost dele i analitičari Centra za stratešku i vanjsku politiku koji su upozorili: – Opasnost od toga da Rusija započne međunarodni sukob u Bjelorusiji je na najvišem nivou – poručili su iz centra.

Kako je odnos s Rusijom trenutno hladniji od sibirske zime, Lukašenko je intenzivnije počeo pregovarati sa Zapadom, što je dovelo do ukidanja sankcija prema toj državi nakon što su izbori prošli s manje incidenata nego inače, a iz zatvora su pušteni politički zatvorenici. No, sve je to "sića" prema ruskoj pomoći pa se tako Lukašenko nada i kreditu MMF-a od tri milijarde dolara koji barem malo olakšao njegovu poziciju.

FOTO:Facebook/hindustantimes

Twitter/artonatkynmaki

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter