Izvor:
01.06.2017 u 02:15
0

NAREDNI PREDSEDNIK GENERALNE SKUPŠTINE UN ZNA SRPSKI: Lajčak preuzima dužnost u septembru?

Slovački ministar spoljnih poslova Miroslav Lajčak izabran je za narednog predsednika Generalne Skupštine UN, a tu dužnost trebalo bi da preuzme na 72. sednici tog međunarodnog tela, koja će početi u septembru.

U Skupštini, koja ima 193 zemlje-članice i koja kontroliše budžet UN, odjeknuo je aplauz kada je trenutni predsednik Skupštine Piter Tomson objavio da je Lajčak izabran za novog predsednika.

Lajčak je tom prilikom rekao da će se tokom dvanaestomesečnog predsedavanja tim telom fokusirati na težnje da se dostigne mir i pristojan život za sve ljude, sprečavanje sukoba i medijaciju, borbu protiv siromaštva, migracija i za ljudska prava.

On je dodao i da je vreme da se reformiše Savet bezbednosti UN, kao i da će se zalagati i za to.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva, Twitter/newyorkcityinfo

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter