Izvor:
06.07.2016 u 02:46
0

ITALIJA U HAOSU: Lombardija poziva VLADU da ukine sankcije Moskvi!

Savet italijanske regije Lombardija odobrio je rezoluciju koju je podnela partija Liga Severa, u kojoj poziva Vladu Italije da osudi politiku Evropske unije po pitanju Krima i zahteva povlačenje sankcija protiv Rusije, javio je Sputnjik.

Lombardija je nakon Veneta i Ligurije treći italijanski region čiji je lokalni parlament podigao pitanje o potrebi priznavanja prava Krima na samoopredeljenje i pozvao na ukidanje sankcija Rusiji.

Prema tekstu usvojenog dokumenta, predsednik regionalnog saveta i predsednik regiona ovlašćeni su da vode aktivan rad sa vladom i parlamentom Italije, sa institucijama Evropske unije za redefinisanje odnosa EU i Rusije, kao i da promovišu stvaranje odbora za prikupljanje potpisa za ukidanje antiruskih sankcija, navodi Sputnjik.

Regionalni odbornici, takođe, su pozvali vladu Italije da „osudi međunarodnu politiku Evropske unije prema Krimu“ i zatražili da se prizna volja koju je na referendumu izrazio krimski parlament i narod Krima.Za rezoluciju su glasala 43 od 87 odbornika, 15 je bilo protiv, a dvoje uzdržanih.

Prema recima deputata nacionalnog parlamenta, sekretara odeljenja Lige Severa u Lombardiji Paola Grimoldija, sankcije Rusiji su „apsurdne“, jer je rusko tržište veoma važno za italijansku privredu.

Ove apsurdne ekonomske sankcije EU i embargo na prehrambene proizvode koji je nakon toga uvela Moskva koštali su naš izvoz više od 3,5 milijardi evra“, izjavio je Grimoldi.

Izvor:Tanjug
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter