Izvor:
20.03.2018 u 20:59
0

NEMAČKA KANCELARKA ANGLEA MERKEL: Irska može da se osloni na Nemačku u pregovorima o Bregzitu!

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da Irska može da se osloni na Nemačku u pregovorima o Bregzitu, jer i Evropska unija i Britanija traže način da granica sa Severnom Irskom ostane otvorena nakon izlaska Britanije iz EU.

Merkelova se sastala sa premijerom Irske Leom Varadkarom u Berlinu, dan nakon što su EU i Britanija saopštile da nije pronađeno rešenje o granici između dve Irske.

Ona je navela da mora biti pronađeno rešenje i da Nemačka u potpunosti podržava irsku poziciju.

Varadkar je rekao da zaštitno rešenje podrazumeva da Severna Irska ostane deo carinske unije EU, dok ostatak Velike Britanije kada ode mora da podnese zahtev ukoliko ne bude pronađeno alternativno rešenje.

On je rekao "ništa nije dogovoreno dok sve ne bude dogovoreno".

Izvor: Tanjug
Foto: Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter