Izvor:
31.07.2016 u 15:02
0

„ŽIVOTI CRNACA SU VAŽNI“: I u KANADI održan protest protiv policijske brutalnosti!

Više od 500 ljudi učestvovalo je u kanadskoj prestonici u demonstracijama povodom smrti mentalno obolelog crnca nakon hapšenja, protestujući protiv, kako tvrde, policijske brutalnosti na rasnoj osnovi, javljaju lokalni mediji.

Abdirahman Abdi (37) je preminuo u ponedeljak, pošto je tokom hapšenja zadobio teške povrede i proveo više dana u bolnici u kritičnom stanju, preneo je Rojters. Svedoci su za lokalne medije rekli da su Abdija u Otavi pretukli policajci koji su izašli na lice mesta po pozivu zbog kršenja javnog reda i mira. Njegova smrt podseća na nedavne događaje u SAD, gde je zbog niza incidenata u kojima su policajci ubili Afroamerikance pokrenuti protesti protiv policijskog nasilja.

Demonstranti u Otavi su sinoć uzvikivali "Životi crnaca su važni!", što je slogan pokreta protiv policijske brutalnosti u SAD.

Oni su ga ubili! Dosta je više! – vikali su učesnici protesta dok su se približavali sedištu policije u Otavi, gde je protestna šetnja i okončana juče popodne.

Organizatori su saopštili da će poštovati želje Abdijeve porodice da protest bude miran, pa iako su neki demonstranti bili tako ljuti da su drugi morali da ih smiruju, niko nije probio policijske barikade i niko nije bio uhapšen.

Tanjug
Foto: Twitter/OttawaCitizen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter