Izvor:
18.05.2017 u 18:33
0

Američki kardiolog tvrdi: RECEPT ZA JEDINI STVARNO ZDRAV HLEB! (VIDEO)

Američki kardiolog Stiven Gandri smatra da većina vrsta hleb što ih svakodnevno konzumiramo nije dobra za naše zdravlje te tvrdi da bismo trebali konzumirati samo jednu vrstu – hleb koji uopštee ne sadrži žitarice! U knjizi 'The Plant Paradox' Gandri savetuje da se držimo podalje od lektina, teško svarljivih proteina koji izazivaju čitav niz biohemijskih poremećaja i pogoršavaju već postojeće upalne procese u telu. Ističe da gluten nije ništa drugo, nego određena vrsta lektina.

http://images.happytv.tv/var/resizes/ISHRANA/hleb-01.jpg?m=1465290297

Lekar podseća da je gluten teško svarljivi protein koji se nalazi u pšenici, ječmu, raži i piru. Oštećuje crevni zid i pridonosi razvoju sindroma propusnosti creva. To znači da nesvarene komponente hrane prolaze kroz crevni zid si ulaze u krvotok te izazivaju upalni proces, imunološku ili alergijsku reakciju.

U knjizi on takođe objašnjava da postoje žitarice koje ne sadrže gluten, poput heljde, zoba, pirinča, kukuruza, i prosa, ali ističe i da sve žitarice sadrže neke druge vrste teško svarljivih proteina na koje pojedinci reaguju ako ne podnose gluten, ako imaju oštećen crevni zid ili sindrom propusnosti creva.

Mnogi izbegavaju gluten strahujući od debljanja i drugih bolesti,ali Gandri ističe da gluten nije ništa drugo, nego određena vrsta lektina. Paradoks je da se ovi toksični proteini na biljnoj bazi mogu pronaći u brojnim proizvodima koji se reklamiraju kao 'bezglutenski'.

Američki kardiolog tvrdi da lektini, kojih ima i u voću i povrću, osobito u mahunarkama, u ljudskom organizmu potiču hemijske reakcije koje uzrokuju debljanje, nadutost trbuha, sindrom iritabilnog creva i druge zdravstvene probleme.

http://images.happytv.tv/var/resizes/ISHRANA/semenke.jpg?m=1493406309

RECPET ZA ZDRAV HLEG DR GANDRIJA

Zdravi hleb koji sastoji se od usitnjenih semenki suncokreta, bundeve, susama, zobenih pahuljica, samlevenih semenki lana i orašastih plodova (oraha, badema, lešnika) i malo soli, a priprema se s dvie čaše vode, nekoliko kašika otopljenog kokosova ulja ili maslaca.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter