Izvor:
20.07.2018 u 16:51
0

DOZOVITE SE PAMETI: Ne menjate kupaći posle plaže? Vreme je da promenite ovu ružnu naviku!

Čuli ste već toliko puta da mokar kupaći nije baš dobra zona za vaše intimno zdravlje.

Naporno je menjati kupaći nakon svakog ulaska u vodu ali iz jednog razloga, zbog koga možete imati velike probleme, ipak ostanite disciplinovani.

Pamuk je zbog načina na koji prolazi vazduh kroz njega mnogo veći prijatelj ženskog zdravlja, a kako su kupaći napravljeni od sintetičkih materijala, potrebno je da ih menjate i dok ste na plaži.

Sintetika je teška za prolaz vazduha, vlaga se zadržava i onda nastaju problemi u vaginalnom području. Naime, mokar kupaći stvara ambijent u kome se mikroorganizmi razmnožavaju veoma brzo.

Zato je promena neophodna ako želite da izbegnete infekcije urinarnog trakta i probleme sa gljivicama.

Preporuka je da uvek imate rezervni kostim koji ćete presvući na plaži, a mokar osušiti. Takođe, kupaće kostime treba da perete svaki dan od morske vode ili hlora.

Srbija danas
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter