RADE NA POBOLJŠANJU SISTEMA: Gugl najavljuje istragu povodom pada servisa!

Google najavljuje istragu, te obaveštava korisnike da će poboljšati sistem kako se ne bi desilo da ovaj servis u budućnosti otkaže. Iz kompanije se izvinjavaju korisnicima zbog neprijatnosti kojoj su bili izloženi kada njihov servis nije radio.

YouTube, Snapchat, Gmail, Nest, Discord i više drugih web servisa zabeležili su veće probleme, u radu juče. Uzrok problema bila je Googleova usluga "Cloud". Trebalo je da prođe više od četiri sata pre nego što su problemi napokon rešeni.

Problemi su najviše pogodili korisnike na istočnoj obali SAD, iako su se osetili i u Evropi, a naročito kod korisnika YouTube-a i Gmaila, koji nisu mogli da pristupe tim servisima.

U jednom trenutku Googleova upravljačka ploča za paket aplikacija G Suite pokazivala je da su sve web usluge te kompanije nedostupne, dok je servis Down Detector prikazao da je YouTube nedostupan u nizu država širom sveta.

Ovaj problem osetili su korisnici Discorda, Snapchata i Vimea, a probleme su prijavili i igrači Pokemona Go, igre iza koje stoji Niantic, kompanija koja je ponikla u Google. Trgovine poput Shopifyja zbog problema u radu satima nisu mogle obrađivati transakcije putem kreditnih kartica.

U Google su za nevolje okrivili "visok nivo zagušenosti mrežnog saobraćaja u istočnim delovima SAD". Najavili su istragu i obećali da će poboljšati sistem kako se incident ne bi ponovio te se izvinili korisnicima.

 

 

 

Happytv.rs
Foto: Arhiva

 

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Kviz: Naslovna strana  
11:55  Vesti  
12:05  Provodadžija  
12:55  Vesti  
13:05  Provodadžija  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Suze moje sestre (R)  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Suze moje sestre  
19:00  Čađava mehana  
21:00  Provodadžija  
22:00  Goli život  
23:20  Novajlije reality