Izvor:
02.09.2016 u 19:47
0

IMATE GA U KUĆI: Ova namirnica skida KAMENAC sa tuša!

Sigurno redovno perete kupatilo, ali da li se setite da detaljno očistite i glavu vašeg tuša?

Ako perete samo spoljni deo, odnosno ručku i slavinu, doći će trenutak kada će voda prilikom tuširanja više da curka nego da “bije”. Naslage prljavštine, a naročito kamenca zapušiće otvore tuša.

Kada se to desi, moraćete da se malo više potrudite oko čišćenja jer kamenac neće da se skida tako lako. Za čišćenje će vam trebati sirće, kesa, gumica ili parče kanapa.

Sirće će u ovom slučaju obaviti najveći deo posla, ali će vam za one finije, detaljnije radove, biti potrebni još neki “alati”, poput čačkalice koja je idealna za čišćenje rupa iz kojih izlazi voda, i stare četkice za zube.

Dakle, kesu treba da napunite sirćetom, obmotate je oko glave tuša i vežete gumicom ili kanapom. Sirćeta mora da bude dovoljno da ceo tuš bude potpoljen. Ako je to moguće, najbolje je da skinete tuš i stavite ga u posudu sa sirćetom. Koliko dugo ćete držati glavu tuša u sirćetu zavisi od količine prljavštine i kamenca, može da tako ostane i cele noći.

Potom čačkalicom i četkicom za zube očistite preostali kamenac koji bi posle ovog tretmana trebalo lako da se skida. Završite posao tako što ćete dobro prebrisati glavu tuša suvom krpom i dati joj stari sjaj.

Ukoliko tuš ne može da se skine ili je zakačen za plafon pa ne možete da primenite metodu sa kesom, pokušajte da ga namažete mešavinom sode bikarbone i soka od limuna i pustite da odstoji. Nakon par sati izribajte prljavštinu a potom ga dodatno čistite četkicom za zube umočenom u sirće.

HappyTv.rs
Foto: doityourself.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter