Izvor:
06.10.2019 u 15:33
0

KAKO NAJBOLJE ZAŠTITI USNE TOKOM HLADNIH DANA: Sazanjte kako napraviti melem kod kuće!

Koža usana vrlo je nežna i ne može sama stvarati mast. Veoma je osetljiva na vetar, hladnoću, suv vazduh zbog centralnoga grejanja i sunce pa se zato mora često namazati kremom tokom dana. Pomoću prirodnog melema možete usne snadbeti mašću i vlagom, zaštititi ih od vetra i drugih vremenskih neprilika pa ih učiniti punijim i nežnijim. Ispucale usne vrlo su često naznaka kakve bolesti kao što su povišena temperatura ili bronhitis, ali uzrok može biti i nedovoljan unos tečnosti. Zato pijte 2 litra mineralne vode ili biljnoga čaja dnevno.

Grožđana mast sa medom

Prirodni melem štiti usne od spoljašnjih uticaja i čini ih mekim i gipkim.

Sastojci:
– 15 g pčelinjeg voska
– 10 ml (2 kašičice) nerafiniranog kokosovog ulja
– 3 ml bademovog, jojobinog ili drugog hladno oceđenog prešanog ulja
– kašičica meda
– 1 kap eteričnog ulja klinčića
– 4 kapi eteričnog ulja narandže

U vrućoj vodenoj kupki zagrevajte vosak i ulja dok ne dobijete rastopljenu masu. Med takođe zagrejte u vodenoj kupki na 30 stepeni, dodajte u mešavinu od voska i ulja i mešajte dok se melem ne ohladi. Dodajte kapi eteričnih ulja, promešajte i spremite u teglicu za kremu. Ostavite da se ohladi do kraja pa tek onda zatvorite.

Izvor: opusteno.rs
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter