Izvor:
13.10.2019 u 06:41
0

OVO I VAŠ LJUBIMAC VOLI DA JEDE: Hrana koju sme da jede!

Ako mislite da vaš kućni ljubimac može jesti sve što i vi, grdno se varate, ali postoje neke namirnice koje mu možete dati. Svi koji imaju psa kao kućnog ljubimca znaju onaj osećaj kada su za stolom, a ispod stola proviruje gladna njuškica koju zanima šta je na stolu i naravno.

Meso koje može jesti vaš pas:

Prvo što vam pada na pamet kada je reč o ljudskoj hrani vašem psu je meso? I nama. Ono što veterinari preporučuju je da krenete s piletinom, posebno ako vaš pas ima osetljiv želudac. Takođe, bitna je napomena veterinara da koji god komad mesa dali psu taj komad ne bi trebao biti mastan, a najbitnije od svega, preporučuje se termički obrađeno meso.

Pileća supa:

Nije samo kuvana piletina dobra za vašeg psa, već i sama supa. Budite pažljivi da kada mu dajete meso iz supe otklonite kosti mesa jer kao što tvrde veterinari varenje kosti može uzrokovati niz problema za vašeg psa.

Riba:

Riba je još jedna ljudska hrana koju može jesti vaš pas, ali sve dok je kuvana, odnosno prerađena. Za pse je bolja riba s kraćim životnim vekom (jer sadrži manje žive) poput lososa i haringe. Riba je dobra za vašeg psa pogotovo ako mu je želudac preosetljiv za meso.

kurir.rs
Foto: profimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter