Izvor:
19.10.2017 u 21:43
0

ČUTLJIVE OSOBE INTELIGENTNIJE OD PRIČLJIVIH!

U svakom društvu postoje osobe koje su pričljive, kao i one koje malo govore. Oni glasniji se više vide i često ih možemo čuti kako raspravljaju i prepričavaju svoje doživljaje. To ne znači da su oni pametniji od ostalih već samo da su transparentniji.

Pričljive osobe su previše zaokupljene svojim verbalnim nastupom, pa ne stignu da slušaju druge, a često ni ne razmišljaju o svojim izgovorenim rečenicama.

S druge strane, oni koji ćute prepuštaju drugima prednost u pričanju. Takve osobe kad nešto kažu, često mogu da iznenade svojom inteligencijom. Ujedno, ćutljive osobe su često vrlo kreativne, zanima ih umetnost, a kad je mir i tišina oni tad mogu najbolje da stvaraju.

Takve osobe vole smislene razgovore o različitim temama, ali ne uživaju u raspravljanju i dugačkim pričama. Iz rasprava ćutolozi uče nešto novo, ali nisu uvek spremni da iznesu svoje mišljenje.

Karakteristike ćutljivih osoba

Ćutljive osobe su zauzete razmišljanjem, pa zato ne govore mnogo.

Osobe koje manje pričaju, više pišu i čitaju.

Ćutolozi imaju jači mozak, jer mnogo više razmišljaju i upijaju uticaje iz okoline.

Ćutljive osobe nisu nedruželjubive, već se više posvećuju učenju nego pričanju.

Osobe koje su tihe vrlo pažljivo i mudro biraju svoje reči.

Tihe osobe ne brbljaju već slušaju i iznose činjenice, pa samim tim pomažu kod donošenja odluka.

Lepotaizdravlje.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter