Izvor: BSC Happy
10.07.2023 u 21:00
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: „Prigožin samo nastavlja neku vrstu igre, iza brega se valja nešto drugo“

Danas je 502. dan od početka specijalne vojne operacije.

Kao i svake večeri i u današnjoj emisiji „Aktuelnosti“ na Happy televiziji govorilo se o toku specijalne vojne operacije u Ukrajini, trenutnom stanju na frontu, kao i o daljim koracima suprotstavljenih strana.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV – o isporuci kasetnih bombi Ukrajini: „To znači da će gađati PIJACE I ŠKOLE!“

Gosti večerašnje emisije bili su: Žarko Popović – stručnjak za bezbednost, Slobodan Dimitrijević – Srpsko ruski pokret i Marko Slijepčević – advokat.

Na samom početku Žarko Popović je upitan kako gleda na trenutnu sitauciju kada je sukob u pitanju.

– Trenutna situacija, po meni, rekao bih da se odvija po planu.Prigožinov ispad je bio jako glup i naivan, pre svega jer je kritikovao Šojgua i Gerasimova. Ne smemo da zaboravimo da su njih dvojica u poslednjih deset, petnaest godina napravili vrlo modernu i jaku oružanu silu od Rusije. Uveli su mnoge sofisticirane borbene sisteme, tako da ne može se o njima pričati da su neodgovroni, da ništa nisu uradili. Posebno general Gerasimov, on je jedan od najvećih svetski stručnjaka za psihološki rat, on i vodi ovaj rat, i vodi ga tako da pre svega metalno ubija ukrajisnku vojsku. Pe svega sa njegovim preciznim načinom vođenja rata, to ubija protivnika, jer oni stalno očekuju da će Rusija krenuti negde žestoko, jako, ali oni to ne rade, kažem vam to je jedna vrsta psihološkog rata koji pre svega general Gerasimov koristi i koja je jedna novina, on je čak napisao i knjigu o tome, koja je vrlo interesnatsan, i upravo po tome on i vodi ovaj sukob. Mislim da će Rusija do kraja ove godine rešiti ovaj sukob, da će poraziti Ukrajinu i da će ukrajinci morati da potpišu kapitualciju, rekao je Popović, a potom je reč dobio Slobodan Dimitrijević.

– Na pitanje da li ovakva sitacuija, pogotovo kada je reč o javnom istupanju Prigožina može da utiče na dalju sitauciju na frontu, Dimitrijević kaže sledeće:

Meni se čini da Prigožin samo nastavlja neku vrstu igre, ovo njegovo istupanje je naravno neprimereno i negde razmišljam da li mu je zapravo možda i dozvoljeno da ovako priča. Možda je to deo plana da skreće pažnju sa bitnih budućih događaja. A njegova je retorika svakako je loša, neprimerena, potpuno pogrešna za čoveka koji se u jendom delu javnosti smatra ipak ozbiljnim vojnikom. Čini mi se da već sada duvaju neki novi vetrovi, neki od njih istupaju neprimereno, međutim iza brega se valja nešto drugo, dešavaju se ozbiljne stvari. Ja očekujem da je vojska Prigožina već spremna u Belorusiji za neku, ne daj bože intervenciju ako bude trebalo da deluju odatle, kazao je Dimitrijević i dodao je da je jasno da ukrajinska kontraofanziva nije imala nikakav efekat i da se tu bespotrebno digla velika prašina, jedino što su dobili jeste da samo veći broj ljudi gine.

Marko Slijepčević takođe je komentarisao odnos između Vagnera i ruskog Ministarstva odbrane i tom prilikom istakao da smatra da je to sve deo taktičkog plana.

– Meni ovo liči ipak na neki dogovor, imajući u vidu njegovu prošlost i istorijat, kako je on uspostavio kontakt sa ruskim političkim vojnim vrhom, kao osoba sa najviše poverenja. Prosto mi je neverovatno da jedna tako ozbiljna država, sa neverovatnom organizacijom može da dozvoli da dođe do ovoga, a i on sam mislim da ne bi dozvoli to sebi. Ovo mi je kao neka strategija, neka taktika, mislim da taj sukob nije realan, ističe Slijepčević.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter