Izvor: BSC HAPPY
09.07.2023 u 21:09
1

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV – o isporuci kasetnih bombi Ukrajini: „To znači da će gađati PIJACE I ŠKOLE!“

Danas je 501. dan od početka specijalne vojne operacije.

Kontraofanziva Ukrajinaca u punom je jeku, ali ide traljavo – „Nismo se pomerili ni za metar. Sa oružjem koje dobijamo od zapada, vojskom kojom raspolažemo – ni nećemo“, poručio je jedan od ukrajinskih generala. U večerašnjim Aktuelnostima – stručnjak za bezbednost, Nikola Antić, vojni istoričar, Miloje Pršić i ekonomista, Bojan Dimitrijević.

Isporuku kasetne municije kijevskom režimu, Miloje Pršić, nazvao je skandaloznom!

On je podsetio na gađanje Niša od strane NATO-a, gde su desetine ljudi poginule zbog kasetnih bombi, kao i da je više od 120 zemalja potpisalo konvenciju kojom se upotreba kasetnih bombi zabranjuje. „To vam nešto govori. Doduše, Sjedinjene Američke Države nisu to potpisale. Da dodam i ovo – Sjedinjene Američke Države su potpisale da će uništiti hemijska sredstva, a CIA je tajno nastavila da proizvodi hemijsko naoružanje“, napominje Pršić.

Nikola Antić je podsetio na izjave američkih generala da oni za godinu dana ne mogu da proizvedu ono što Rusija iskorisi za mesec dana.

Artiljerijske municije 152 mm u Evropi više nema! U Evropi niko osim Čeha i Velike Britanije to ne može da pravi. Nešto malo mogu da prave Bugari, ali to su opet jako male količine“, objašnjava Antić. On dodaje da Sjedinjene Američke Države imaju problem zbog potpuno privatizovane namenske industrije, te da je to razlog slanja kasetne municije. Smatra da je Rusima ukopanim u rovovima svejedno da li će ih gađati kasetnom municijom ili ne. „A to što su tražili od Ukrajinca posebnu pažnju prilikom korišćenja te municije, to znači da neće gađati ništa drugo osim pijace, škole i mala naseljena mesta, tipa Surdulice“, objašnjava Antić.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV: Da li će kijevski režim NUKLEARNIM INCIDENTOM pokušati da zamaskira neuspeh na frontu!?

Bojan Dimitrijević podsetio na tragično iskustvo Laosa, u kojem je Amerika ispalila više od 150 miliona kasetnih bombi, a u kojem je od završetka rata stradalo 11.000 civila!

Amerikanci nisu hteli da daju plan gde su bacali to zabranjeno oružje, a da su dali, hiljade ljudskih života bilo bi spaseno, izjavio je Dimitrijević i ukazao na još jedan detalj kada je u pitanju licemerje Zapada. „Vidimo šta su govorili na početku sukoba, po svemu sudeći lažno otužujući Rusiju za kasetne bombe, a sada kad oni to koriste – onda je sve dozvoljeno“, izjavio je Dimitrijević.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA HAPPY TV – o isporuci kasetnih bombi Ukrajini: „To znači da će gađati PIJACE I ŠKOLE!“”

  1. Ko zna kada ce da proizvedu i da li ce uopste da je proizvedu municiju od 155 mm, da ne bude kasnije u nedostatku municije od 155 mm, kasetnih bombi inace zabranjenih i tu je slagao da se dogovarao sa saveznicima , nisu svi saveznici ododbrili inace zabranjene kasetne bombe, eto sada moramo da dostavljamo i smestamo nuklerane bombe Ukrajini jer je cuveni izgovor za ovo dostavljanaje kasetnih bombi Bajdenova : „Ovo je rat oruzja zato im saljemo kasetne bombe“ , nismo znali da se kristalno jasna namera inace pljacka i trajno zauzimanje i kasnije zarada tudjih dobara naziva rat oruzja , ovo je Odbrana sopstevnih dobara od kriminalaca i lopova Bajdene, tako ste nam oteli nasa dobra na KiM i vec ih zazueli i zaradjujete na nasim otetim prirodnim dobrima i to ko, oni koji su ucestvovali u neleglanim i ne odobrenim od SB UN napadima na malu Srbiju i njen narod , ne daj Boze tako bi bilo i sa Rusijom da Rusi i SVI ostali u Rusiji i Rusija nisu hrabri ali i oni Ukrajinci koji su shvatili sta se iza brda valja . Kada ce vama da bude dosta i ima li toga : e sada smo se namirili dosta je bilo .

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter